Josefin

Josefin

Blogg

Livet med träning och tävling

brun och fyll med rutor..

träningsbloggPosted by Josefin Stöm Tue, July 05, 2016 10:25:30

Såhär skulle jag vilja se ut på stranden I sommar, härligt brun och full med rutor på magen..

Men ack så snabbt formen försvann, men redan efter några dagar av rutiner, bra mat och morgon cardio och tunga styrkepass så börjar jag skymta tedensen på några former man känner igen..

Helt knasigt hur man kan styra sin kropp dit man vill bara genom att ge den det den behöver och undvika alla onödiga frestelser..

Härligt!! Bara att kämpa vidare till ett bättre jag!

  • Comments(1)//josefin.alibafriskvard.com/#post3

övervinna hjärnspöken....

träningsbloggPosted by Josefin Stöm Thu, June 30, 2016 08:05:07

Att förbereda sig inför tävling och att klara alla utmaningar tills man står där och glänser va inte lätt i alla lägen.. Men då ska man bara veta hur det är efter, då är det andra som en dans på rosor.. Att klara av att acceptera sig själv efter tävlingen och förstå att det bara är en tävlingsform är det svåraste av allt.. Gäller verkligen att vinna över sitt eget psyke, man behöver detta för att kunna utvecklas tänker man i vissa lägen andra så undviker man att titta sig i spegeln..
När jag kommer i sånna tankar som att verkligen vantrivas med min kropp så tänker jag på vad min sambo och vår gemensamma vän John sa till mig när jag testade på strongman grenar i helgen..
-Alltså, du är stark inte många tjejer som klarar av det du lyfter, tänk då när din kropp kommit ifatt och du börjar äta bra mat då kommer du bli ännu bättre.. Tänk va det kan värma.. ❤️ det är ju ändå en atlet jag vill vara inte bara en snygg förpackning!

  • Comments(2)//josefin.alibafriskvard.com/#post2

Hitta motivatonen..

träningsbloggPosted by Josefin Stöm Wed, June 29, 2016 07:54:20
En tjej kompis till mig och jag diskuterade igår hur man skulle hitta tillbaka till att vara motiverad att träna? Det är nog helt normalt att under vissa perioder att tappa motivationen och lusten att träna.. Visst ska man tillåta sig att vila om kroppen behöver det. Det svåra är bara att hitta tillbaka till glädjen till träningen, varför snörar just du på dig dina träningskor? Vill du må bra, nå ett mål du har satt, öka konditionen eller framför allt ha roligt och utveckla din träning?
Jag tror på att man ska hitta någon att träna med, alltid lättare och roligare om man är två, idéerna om nya övningar och att ta ut sig lite extra under varje träningspass är lättare att ha om man har nån som delar varje droppe svett med en själv 😊
Och variationen på träningen, ha kul! Testa olika slags träning, snart har man hittat det man brinner för! Har man svårt att komma igång själv och pressa sig det lilla extra så varför inte ta hjälp av någon Coach eller gå på varierande pass som finns på de flesta gym! Jag som själv är instruktör blir som gladast när man möts av ett leende i salen när man är där för medlemmarnas skull, så de får en bra känsla och kan utveckla sig själv!! Glädjen i träningen är nog den viktigaste delen i varför man tränar! För att må bra och ha kul under tiden!


  • Comments(0)//josefin.alibafriskvard.com/#post1

Galet, en vecka senare..

träningsbloggPosted by Josefin Stöm Mon, June 27, 2016 07:46:30
En vecka sedan då jag stod på scenen i mitt livs bästa form, och inte bara mitt livs bästa form på utsidan utan också på insidan.. Den kvinna jag nu växt och blivit, mer självsäker som vet vad hon vill och kan uppnå. Man kan klara allt bara man har de rätta verktygen, och det har jag att tacka min underbara coach Lisbet och min team kompis Anna som funnits där när orken och självförtroendet svikit :-) stor eloge till er! Under denna vecka som gått så har man känt en viss frihet att kunna unna sig vad man vill, kunna sova en timme extra på morgonen utan ett måste att upp och köra cardio.. Den känslan har varit härlig men ändå lite jobbig.. Jag som är en människa som gärna vill ha, vi kan kalla det "måsten" som måste göras för att må bra.. Annars kryper det lätt i hela kroppen.. Så dags att börja planera dagarna igen så man får en struktur och kan börja utvecklas igen! Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknade formen, men nu är min uppgift att hitta en balans.. Bygga muskler fast ändå hålla kvar ett bra utgångsläge så inte vikten far iväg. För nästa tävlingsatsning vill jag ska gå lite enklare, jag slogs mot att min kropp inte svarade till en början och fick slita från morgon till kväll för att komma till det jag var. Men som jag sa innan, den kampen gjorde mig till den jag är idag!

  • Comments(4)//josefin.alibafriskvard.com/#post0